Egen ann – kontakt ann afdel
Scandlines auto bizz
Egen ann – kontakt ann afdel

Aab - Brøndby , Alka Superliga, Nordjyske Arena, Aalborg, 11. september : Brøndbys Christian Nørgaard mod Aabs Marco Meilinger (foto: Henning Bagger / Scanpix 2016)

Christian Nørgaard udlever sin drøm

Fodbold: Han startede sin karriere på Nørrebro, hvor han spillede i et år. Som 13-årig flyttede han til Espergærde. Her var han til prøvetræning hos Lyngby BK i ca. 6 måneder, som derefter besluttede sig for at give ham en plads på holdet.

- Jeg synes, at det var meget sjovt at spille for Lyngby, og jeg er glad for, at jeg fik lov at prøve det, siger Christian.

Han spillede for Lyngby til han var 17 år, og blev derefter solgt til Hamburg SV, da Lyngby indså, at det ville være en god mulighed for ham.

Som 18-årig begyndte han at spille i Bundesligaen. Under hele hans første kamp sad han på bænken. Han fik en sponsoraftale med Adidas. Inden hans anden kamp nåede han dog at brække foden og skulle derfor opereres. Christian fik placeret en skrue i foden som medførte, at han i en periode ikke kunne spille fodbold. Da hans fod var helet, kunne han ikke komme i form igen. Mange af hans holdkammerater sagde desuden ting, som han tog personligt, og han mistede gejsten for fodbold.

I 2013 flyttede han til Brøndby, hvor han har spillet lige siden, og har også tænkt sig at blive ved med det, indtil han ikke længere kan klare presset. Her i vinteren har han en chance, hvor han kan spille for et udenlandsk hold, men hvis der er mulighed for at forlænge sin kontrakt med Brøndby IF, vil han meget hellere det.

- Jeg vil meget gerne blive hos Brøndby, da jeg føler, at jeg har udviklet mig meget med hjælp fra dem, siger Christian.

Hans agenter ønsker også, at han fortsat skal spille for Brøndby, da han vil tjene flere penge hos dem.

Fire udenlandske hold vil gerne have Christian på deres hold. De fire hold er ukendte, men der er tale om to hold fra 2. Bundesliga, et fra 1. Bundesliga og et fra Serie A.

Vi har snakket med Phillip Thomsen, som går i ottende klasse på Nordvestskolen. Han har spillet fodbold, siden han var 5 år gammel. Phillip begyndte at spille for FC Helsingør, da han var 13 år, og vil meget gerne have en professionel fodboldkarriere, da han går rigtig meget op i spillet. Hans største ønske er at spille for Manchester United.

- Man skal ikke tænke over, hvad andre siger. Du skal gøre det, der gør dig glad. Sådan kommer du længst, siger Christian til de, der har brug for inspiration til at komme videre med deres karriere.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2016 11:38

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
Øko vin 9-28/2  side 1717205

Bør Helsingør Kommune prioritere tang-oprydningen på Kronborgstrand?

Egen ann
Eksakt Rengoering

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu