Danskernes fordomme om flygtninge

Af: Louise, Rama og Victoria

Mange flygtninge oplever fordomme når de kommer til Danmark.

Der er mange fordomme om flygtninge, men hvordan påvirker disse fordomme deres måde at integrerer sig på? Flygtninge oplever fordomme om religion, køn, kriminalitet, kultur osv.

Flygtninge har været en stor del af samfundsdebatten de seneste år, og vi har dannet holdninger og meninger om dem ud fra alle de fordomme vi hører. Vi hører f.eks. fordomme om at mange flygtninge, der kommer til Danmark, bliver kriminelle.

Hvilke fordomme møder flygtninge i Danmark?

Vi danskere har mange fordomme om flygtninge. Det kan omhandler deres religion, kultur, kriminalitet osv. En af fordommene om religion og køn, kunne være at muslimske kvinder er tvunget til at gå med hijab, niqab eller tørklæde. En anden fordom kunne være at alle der bor i ghettoer er kriminelle, eller har en kriminel baggrund. Vi har disse fordomme uden at vide om det er sandt eller ej. Vi danner et negativt syn på flygtninge og indvandrere ud fra alle de fordomme vi hører.

 Interview med Ahmad Abed Almahmoud:

Vi har interviewet Ahmad Abed Almahmoud. Han flygtede i 2015 fra Syrien, og har været meget igennem for at nå dertil hvor han er i dag. Han har startet sin egen virksomhed ”Yalla2gether”, som skal hjælpe andre flygtninge der kommer til Danmark, med at falde til i det danske samfund.

Hvilke fordomme oplevede Ahmad, da han kom til Danmark?

Ahmad siger selv i interviewet at han ikke oplevede særlig mange fordomme, da han var meget åben omkring at flygtninge skal integrerer sig og deltage i samfundet. Men de flygtninge han hjælper har oplevet fordomme, og de deler deres oplevelse med ham og hinanden. Han fortæller i interviewet at det kan have en negativ virkning på dem, når de fortæller hinanden oplevelser med fordomme. De tager mere afstand til danskerne, da de tror at danskerne mener dårligt om dem. Det gør at det bliver sværere for dem at blive en del af samfundet, da de tager afstand fra samfundet og danskerne.

Hvordan kan vi hjælpe flygtninge med at integrere sig?

Ahmad fortæller at han selv havde svært med at integrere sig da han kom til Danmark.

Han havde svært med at komme ind i samfundet da han følte at det var et meget lukket samfund og meget grænseoverskridende at skulle tage det første skridt, han mente at danskerne ikke gider have venner der ikke kan snakke dansk. Så derfor ville det være nemmere for flygtningene hvis vi tager det første skridt, og er mere inkluderende. På den måde føler de sig mere velkomne.

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2020 13:15

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018