For byen 15/2 – uendeligt sky 1717407
Scandlines auto bizz
Scan rejser inspiration 1684292

En årelang rivalisering er ved at ophøre

En årelang rivalisering er ved at ophøre mellem Helsingør Gymnasium og Espergærde Gymnasium. De arbejder igen sammen i velgørenhedens navn. Operation Dagsværket-udvalget på Espergærde Gymnasium åbner nemlig igen i år dørene op for begge gymnasier til en fest, hvor alt overskuddet går til de unge i Somaliland.

I mange år har der eksisteret en mere eller mindre formel rivalisering mellem Helsingør kommunes to største gymnasier, Helsingør Gymnasium og Espergærde Gymnasium og HF. Rivaliseringen har ikke været mere end et par ironiske kommentarer og stereotypiske holdninger mellem de to gymnasier, men ikke desto mindre har den eksisteret siden Espergærde gymnasium i 1979 flyttede til de nybyggede lokaler i Espergærde.

De seneste to år har eleverne på eget initiativ gjort op med den milde rivalisering mellem skolerne og har i fællesskab gjort det, som gymnasieelever nu engang gør bedst. Holder en stor fest, og så endda i velgørenhedens navn.

I 2015 inviterede Espergærde gymnasiums Operation Dagsværks (OD) udvalg for første gang Helsingør gymnasiums elever til en kæmpe fest i velgørenhedens navn, hvor alt overskuddet gik til det gode formål. 1000 mennesker invaderede de store fysiske rammer på Espergærde gymnasium og gjorde det til den største fest i gymnasiets historie. Igen i år har det nuværende OD udvalg inviteret Helsingør Gymnasiums festglade elever til et brag af en fest.

Vi har talt med Marie-Noelle Grønning Weider fra Espergærde gymnasium for at høre mere om festen.

– Vi vil gerne bidrage til et Espergærde/Helsingør samarbejde. Vi synes, at en fest er en god mulighed. Derudover vil vi gerne gøre den her fest til noget større end en normal fest på Espergærde gymnasium og samle endnu flere penge til det gode formål. Vi inviterede Helsingør gymnasium til vores OD-fest sidste år, og det var en kæmpe succes. I år gentager vi succesen, fortæller hun.

– Folk snakker på kryds og tværs og skaber venskaber. Vi håber, at disse bånd vil sætte et skub til samarbejdet mellem OD-udvalgene så vel som elevrådene.

Hvordan har samarbejdet mellem HG og EG været op til festen ? Er arbejdsopgaverne fordelt lige?
– Formændene for OD på Helsingør gymnasium har hjulpet til med at promote festen. De har hjulpet til med at fortælle om festen til morgensamling, og invitere elever til festen. Espergærde har haft hovedansvaret og har stået for at arrangere festen, men Helsingør har været en stor hjælp, når det kom til at sprede budskabet. Vi håber, at vi kan samarbejde endnu mere om festen næste år.

Vi henvendte os også til en af Helsingør gymnasiums OD-formand Zillah Elizabeth Hyatt.

– Min opfattelse er, at der er mange, der kommer og at folk glæder sig til at feste og have det sjovt.

Hvordan mener du, at festen bidrager til at forbedre forholdet mellem de to rivaliserende grupper?
– Jeg mener, at den bidrager godt. Det er en mulighed, hvor vi kan lære hinanden at kende ved at feste sammen. Det er jo til et godt formål, og så har man det sjovt med nye mennesker på samme tid.

Hvordan har samarbejdet mellem de to gymnasier været op til festen?
– Det har været okay. Vi blev kontaktet af Espergærde, hvor vi lige fik delt begivenheden og lidt andet, men vi ville til næste år gøre sådan, at det er mere en samlet fest, og at begge gymnasier bliver en større del af samarbejdet, så Espergærde ikke står for alle forberedelserne næste år.

Hvor stor opbakning er der til Operation Dagsværk projektet på Helsingør?
– Der er en rimelig samlet opbakning på hele gymnasiet om årets projekt, og folk der har arbejdet på dagen. Vi har også i år fået stablet en ret stor gruppe på benene med folk der hjælper til.

Også i 2016 vil projektet gå til at støtte Guatemalas unge for at gøre op med den store migration mod USA.

Som Susanne Jonas skriver i sin artikel om Guatemala:
“During recent decades, large-scale international migration has become an external escape valve, a response to Guatemala’s multiple internal problems.”

Sagen vandt ved en stor afstemning blandt repræsentanter fra de forskellige deltagende gymnasier.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VxJCVtM8Ia0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Artiklen sidst ændret: 25. april 2016 08:51

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt
FC Hgør følg os på fb – uden ordrenr?

Er det en god ide at flytte Blå Mandag til fredag i Kristi Himmelfartsferien?

Eksakt Rengoering
Egen ann

Helsingør Dagblad Copyright © 2018

Abonnements tilbud

Prøv Helsingør Dagblad gratis i 3 uger

Nej tak
Jeg vil ikke have en gratis avis
Ja tak
Jeg vil gerne tage imod tilbudet
*Prøvetilbuddet gælder kun husstande, som ikke tidligere har haft gratis uger 2 gange, og husstande som ikke har abonneret på Helsingør Dagblad indenfor de sidste 3 måneder.
close-link
Abonnements tilbud

hovedmenu