Ungdomskriminalitet. NORDFOTO 1997

Færre unge begår kriminalitet

Af: Antonio Gitano Marinovic, Alexandra Georgiana Negoita, Nicola Andreea Veltan og Denise Christensen

Ungdomskriminaliteten er faldende, og det mærker både SSPK-leder Mikkel Müller og Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær.

Politi: Der er i løbet af de sidste par årtier sket et betydeligt fald i den almene ungdomskriminalitet. Der er ganske enkelt blevet færre unge, der vælger at begå kriminalitet.

Mikkel Müller fra SSPK oplever den faldende kriminalitet blandt de unge mennesker.

– Der er en lav grad af ungdomskriminalitet. Der begås meget begrænset kriminalitet blandt de unge mellem 15-18 år. De få der laver kriminalitet, laver til gengæld forholdsvis meget kriminalitet. I stedet for at putte de unge i fængsel, forsøger man på forskellige måder at hjælpe dem tilbage til et godt og sundt ungdomsliv uden kriminalitet. Typisk får de unge en betinget dom. Men overordnet set er ungdomskriminaliteten faldende, fastslår han.

I 2007 var der 878 anbringelser på landets sikrede institutioner, mens det i 2015 var faldet til 532 anbringelser.

Spørger man Helsingør Kommunes borgmester Benedikte Kiær, mærker hun også til den positive udvikling af ungdomskriminaliteten.

– Ungdomskriminaliteten i Helsingør Kommune er lav. Kriminaliteten er lav i forhold til tyveri, vold og hærværk. Det er den i det hele taget på landsplan. Der er så en tildens til, at den kriminalitet der udføres er mere voldsom end førhen. Det er især noget, politiet har meget fokus på. Vi har et rigtig godt samarbejde med politiet omkring de unge, der er uroskabende og laver ballade. Der er heldigvis ikke stigende kriminalitet blandt de unge, men der er nogle ting, som er blevet mere alvorlige, og det tager politiet sig selvfølgelig af, siger hun.

Helsingør Kommune er meget konsekvente på området, og har desuden en række tilbud som sikrer, at de unge kriminelle kommer på rette vej og undgår at vende tilbage til den kriminelle verden.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2016 11:06

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018