Flygtninge og deres uddannelse

Af: Aja, Zahraa, Mille og Emma

Mange flygtninge har gode jobs og uddannelser fra deres hjemland, som de ofte ikke kan bruge i Danmark, derfor vælger mange bare den nemme løsning som fx at starte en købmandsforretning eller arbejde i et supermarked da danskerne ikke giver de flygtninge en mulighed for at deltage i kurser omkring deres uddannelser i baglandet. Flygtninge får derfor ikke mulighed for at vise hvad de kan.

Flygtninge tænker ofte hvorfor de skal integrere sig og tage en uddannelse og job hvis de alligevel bliver smidt ud på et tidspunkt og så har de arbejdet for ingenting. Så derfor skal vi lade flygtninge blive hvis de har integreret sig godt i samfundet.

Rahima fortæller i en artikel til Ekstra Bladet, at ”jeg er datter af en mand, der er uddannet som læge, men hvor kommunen har nægtet at betale for undervisning i dansk, uddannelsesniveau tre og dermed give ham mulighed for at kunne arbejde som læge i Danmark.

For ikke at få kontanthjælp, valgte han at gå en helt anden vej. Han valgte at åbne sin egen butik bare for at arbejde, tjene sine egne penge og være en aktiv borger i samfundet.

– Nu står jeg her med rigtig mange ufærdige tanker og forfærdelige minder fra krigen, siger han.

For at komme i gang med en uddannelse i Danmark er man nødt til at blive vejledt og guidet i den rigtige retning for at få en god start.

En god start for flygtninge kunne være at tage integrationsuddannelsen hvor de lære om det danske arbejdsmarked og indsigt på arbejdspladserne i Danmark. Denne uddannelse tager 2 år og gælder for aldre i aldersgruppen 18-40 år.

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2020 13:12

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018