Billedet er taget af Berit Hartung.

Har flygtninge lige så gode muligheder som danske statsborgere?

Af: Lea Hansen, Caroline Larsen og Mikkel Jensen.

Mange flygtninge flytter væk for at få det bedre økonomisk, en bedre uddannelse og et bedre miljø for ens familien.

Danmark har forpligtet sig i at tage imod flygtninge og vil hjælpe så meget som de kan. Når man ankommer til Danmark kan man søge om asyl og opholdstilladelse. Når man har fået godkendelse til at opholde sig i Danmark, kommer man hen til et asyl center. Der sørger asylcenteret for husly. Udover det får flygtninge nogle penge til deres mobil og andre småsager. De kan søge job, og gå i skole og lære den danske kultur.

Mulighederne for flygtninge er at de kan starte på en ny begyndelse i deres liv. Det kan selvfølgelig godt være svært at lære en ny kultur og spørg, men der er altid en vej fremad.

Ahmad Abed Almahmoud klarede det blot efter fem år i Danmark. Ahmed er 23 år og kom til Danmark i år 2015 som syrisk flygtning. Nu arbejder han i mentorvirksomheden Yalla2gether, som hjælper flygtninge i Danmark gennem individuelle mentorforløb, som er målrettet.

Grunden til at han arbejder som det, er fordi han selv kender til, at være flygtninge og kan forstå dem som er flygtninge der kan have det svært.

Fremtiden for flygtninge ser indtil videre godt ud, fordi de stadig har muligheden for at kunne arbejde, få uddannelse og gå i skole. På længere sig får de også en højere løn end dem der ikke uddanner sig i Danmark.

 

 

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2020 11:52

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018