Foto: Scanpix

Integration: En haj der spiser sild

Af: Tanin Moini-Rad, William Van Hauen

Hvad er integration?

”Integration, den proces, der forener adskilte enheder og skaber en større enhed”- Gyldendal

”En haj der spiser sild” – Katrine Vendelbo Dencker (DF)

”At gebærde sig og føle sig godt tilpas” – Rikke Ærenlund, Integrations medarbejder i Helsingør kommune.

”Integration er når man bliver en del af samfundet” – Christian Holm Donatzky.

Men hvad gør Helsingør egentlig for at integrere deres flygtninge?

I dag har Helsingør et stigende tal på 250 flygtninge, som er på integrationsprogram. I 2016 regner Helsingørs kommune med, at det tal stiger med 172.

Hver måned får Helsingør at vide, hvor mange flygtninge de får i den kommende måned. Det tal kan variere fra alt lige fra 10 til 70, hvilket ligger et enormt pres på kommunen med hensyn til det økonomiske og selve integrationen af flygtningene.

Under debat udtalte lokalpolitikerne Katrine Vendelbo Dencker fra Dansk Folkeparti og Christian Holm Donatzky fra Radikale Venstre sig om integrationen i Helsingør, og hvad der bliver gjort.

Christian Holm Donatzky udtaler sig om, at samfundet skal være mere fleksibel overfor hver evne, der ligger hos den pågældende flygtning der skal til at integrere sig. Hvis de er muligt for dem, skal de hjælpes ud i arbejdsmarkedet hurtigst muligt, og blive en ressource for samfundet, i stedet for en byrde.

Det, som Christian Holm Donatzky udtaler sig om, som lokalpolitiker i Helsingør, stemmer overens med hans parti i Christiansborg, hvorimod Dansk Folkeparti’s repræsentant i Helsingør Kommune Katrine Vendelbo Dencker udtaler sig lidt i strid med hendes parti i Christiansborg, der mener, at der bør lukkes for flygtninge ved de danske grænser. Hun siger, at man bør modtage flygtninge med ansvar og være forberedt på hvad de kan byde ind med. Samtidig udtaler hun sig omkring sin mening om, at Christiansborg ikke har taget det fulde ansvar og forberedt sig økonomisk på den flygtninge strøm der havde været forudsagt længe før.

Men hvad kan du som borger i Helsingør gøre, for at hjælpe med at integrere flygtninge? Gennem flygtninge-nettet i Helsingør, som er en organisation af frivillige, kan du hjælpe flygtninge til at integrere sig i Helsingør og blive en del af samfundet. Det behøver ikke være bindende, det kan være en enkelt dag, hvor du kan komme til at drikke en kop kaffe med en flygtning en torsdag eftermiddag og hjælpe dem med at øve det danske sprog. Gennem dette flygtningenet kan du frivilligt hjælpe disse mennesker med at få en ny start i Helsingør, og blive en del af vores by.

Artiklen sidst ændret: 2. maj 2016 09:45

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018