Mohamad Saleh Fallaha og Matilde Boss

“Jeg havde været død i Syrien. Nu lever jeg i Danmark”

Af: Matilde Boss, Oliver Folcarelli, Oscar Frost

Mohamed Saleh levede et ganske almindeligt liv i Syrien før krigen brød ud i 2011. Han gik i skole og sin fritid var han topatlet på det syriske triathlon landshold. Men da Mohamed fyldte 18, tog hans liv en drastisk drejning. Han blev indkaldt til hæren og måtte deltage i den, på det tidspunkt, nyudbrudte krig. Mohamed så sig derfor nødsaget til, at flygte fra det krigshergede land, med det samme, uden sin familie.

Flugten var 3 år lang, og startede i 2011. Den farefulde flugt foregik både til vands og til lands, og var ved flere lejligheder ved at ende galt, idet han var rejst uden pas, på illegal vis.

Tre år senere, og helt alene, kom Mohamed Saleh til Danmark og lever i dag i bedste velgående. Den i dag 20-årige Mohamed har selv, på suværen vis, været herre over sin egen integration og succes. Han har aktivt deltaget i frivillige velgørenheds- og sportsarrangementer, som Frivillignet og Kronborg Cup. Derudover har han lært sproget, og tager nu tilløb til sin uddannelse.

Mohamed beskriver danskerne som et smilende, imødekommende og respektfuldt folkefærd. Når han møder folk på gaden, kan han fornemme en generel venlighed og livsglæde omkring sig.

“Når folk smiler til mig på gaden, giver det energi og glæde, og det giver mig lyst til at gengælde denne glæde til det danske folk”.

Artiklen sidst ændret: 2. maj 2016 10:50

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018