Nøjsomhed skal af med ghetto-prædikatet inden 2021. Arkivfoto

Kommunen tvangsflytter almindelige borgere

Af: Signe Krüger, Silas Voer, Alexander Rasmussen og Sara-Sofie Rasmussen

Helsingør Kommune tvangsflytter borgere for at undgå at komme på den ”hårde” ghettolisten. Boliggården og kommunen vil smide 300 beboere uddelt i 96 lejligheder ud, for at kunne bygge nye lejligheder.

NØJSOMHED: I boligområdet Nøjsomhed er 40% af beboerne mellem 18-64 år og har ikke tilknytning til arbejdsmarkedet eller en uddannelse. Over halvdelen af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikkevestlige lande.

Over 2,7 procent af beboerne som er over 18 år er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller love om stoffer.  Nøjsomhedens indkomst er gennemsnitlig lavere end resten af kommunen.

Hvis boligområdet er på ghettolisten i 5 år i træk, kommer den på den ”hårde” ghettoliste. Det er det som kommunen og Boliggården prøver at undgå ved at tvangsflytte beboerne.

Fra boligområde til ghetto

Mange af anden etnisk herkomst og arbejdsløse er flyttet til Nøjsomhed, fordi det er billige lejligheder og de har ikke har råd til andet. Derefter er der kommet flere og flere til, og det er blevet til en ghetto over de seneste år. På grund af beboerne ikke har jobs opstår der kriminalitet, og hvis der er mange udlændinge på et sted, lærer de ikke sproget og kulturen. Derfor frygter kommunen, at det bliver en hård ghetto.

Beboere er rystede

Beboerne i Nøjsomhed er rystede over,at boliggården vil smide dem ud af deres hjem. Beboerne mener ikke at de har gjort noget forkert og de har betalt deres lejekontrakt som de skulle.

De har fået at vide at de skal være ude af deres lejligheder inden sommeren 2020.

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2020 12:43

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018