Mohamad Saleh Fallaha: Politiet fik mig til at blive

Af: May Taherzadeh, Nikoline Dam Andersen, Jakob Nyberg

Saleh kom til Danmark for 1,5 år siden, han er 20 år gammel, han går til Musical på Ungdomsskolen i Espergærde og var med i dette års opsætning af Hamlet, derudover er han triatlet, og har været en del af det Syriske Triathlon landshold.

Det Danske Triathlon forbund startede d. 4. aug 2015 en indsamling, så Saleh kunne få udstyr til sin sportsgren. Da det eneste han ville få sendt fra Syrien var hans cykelstel.

Hans historie er tragisk, han var 15 da krigen i Syrien startede. Han gik i skole som enhver anden normal ung dreng, men fra den ene dag til den anden ændrede dette sig.
Han blev opsagt i skolen og fra landsholdet på grund af hans politiske holdninger. Under krigen trænede han til det Asiatiske Triathloncup, han var på daværende tidspunkt syrisk mester i sin sportsgren.

Blev han i Syrien ville han blive sendt i krig og han satte derfor kursen mod Sverige, men da han kom til Kolding fandt de politiet ventende på dem. I dette øjeblik vidste han at hans rejse var slut, og at han skulle blive i Danmark, efter seks måneder i Danmark kom han til Helsingør hvor han boede på asylcenter, og stadig bor den dag i dag.
I Helsingør ville han starte et nyt liv, med nye venner og nye beskæftigelser. Han startede som frivillig i alt han blev tilbudt, bl.a. røde kors, Kronborg ironman og Kronborg cup.

Sidste august blev Saleh medlem af en klub indenfor Triathlon, og blev derefter optaget på det danske landshold, lige nu holder han pause fra sin sport på grund af knæskader, og den musical han lige har medvirket i, men han regner med at begynde igen indenfor de næste uger, da han skal arbejde på at komme i form igen, før han kan gøre noget seriøst ud af sporten.

Det eneste lille problem med at blive en del af en klub er, at et medlemsskab koster penge, hvilket ikke alle har, men nogle gange tilbydes frie pladser i forskellige klubber, hvilket Saleh mener er en vigtig mulighed at få, og han ønsker at flere vil få denne mulighed. Han mener, at man kan lære den danske kultur gennem sporten.

Artiklen sidst ændret: 2. maj 2016 10:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018