Når flygtninge mister deres familie

Af: Noah, Furqan, Sophie og Nadja

Flygtninge, der er ankommet til Danmark, mister deres familie undervejs, når de flygter til et fremmed land.

Flygtninge, der har været i Danmark i mere end 3 år, har krav på familiesammenføring. Familiesammenføring er, når et familiemedlem ikke har sin familie i Danmark og efter 3 år kan de så få deres familie fløjet til Danmark.

Det kan blive store beløb, når der både er en ægtefælle og to-tre børn, der skal flyves til Danmark, siger Mette Blauenfeldt, som er sektionschef for dansk flygtningehjælp. Danmark bruger mange penge på at få flygtninge til Danmark.

Hvis en fra Syrien har fået opholdstilladelse, og han ønsker familiesammenføring, ryger de hen til ventelisten. Men dem som kommer til landet, har i mange kommuner mulighed for at få frivillige venner/venskabsfamilier, så de kan integrere sig ordentligt i hele landet.

Organisationen startede projektet i Røde Kors i 2016, og siden er Dansk Flygtningehjælp også kommet på. Hele 7.100 har fået en frivillig kontaktperson, som har hjulpet med alt fra affaldssortering, til hvordan man gebærder sig til et forældremøde. De mener, at flytningen skal have noget hjælp, de kan ikke blive integreret alene, de har brug for nogle danskere eller flygtninge, som er integreret.

Et stort flertal af kommuner mener, at frivillige kontaktpersoner har forbedret flygtningenes netværk og øget deres kendskab til dansk kultur. Men manglen på hænder betyder, at flygtninge over hele landet står på venteliste til venskabsforeningen.

Når ens familie skal flytte til Danmark
Det er vigtigt, at familien trives, hvis de rejser med. En vigtig del af det er, at der er trygge ramme for børnene og ens partner.

Hvis man tager sin ægtefælle til Danmark, skal de være der i 3 år. Men de skal først have en samtale med kommune, for at se, om de taler sandt eller ej.

Hvor flygter flytningen hen?
Langt de fleste flygtninge i verden søger til en anden del af deres eget som internt fordrevne eller i et naboland. 80 procent er i deres egen nabolande, så der kan komme fremgår. Det af opgørelser fra FN’s flygtningeorganisation lande som Sudan, Uganda, Tyrkiet, Libanon og Pakistan, befinder der sig millioner af flygtninge. I alt huser Tyrkiet 3,7 millioner flygtninge, mens Tyskland er det europæiske land, der har taget imod flest i alt 1,1 millioner.

Fakta: DR nyheder skriver der i år 2015 var ca. 21.000 flygtninge der søgte asyl, men det var ikke alle der havde deres familie med. Udlændingestyrelsen vurderede, at yderligere 11.000 ville komme til Danmark som familiesammenførte i 2015.

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2020 10:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018