Ensom ung pige..

Trivsel, sige fra og livsstil

Af: Israa Iraqi, Michell Jensen, Riean Tallouzi & Diana Zeaim

Trivsel, sige fra og livsstil

Af Israa Iraqi, Michell Jensen, Riean Tallouzi & Diana Zeaim

Med ”Et lettere liv” går Helsingør Kommune, Helsefonden og Socialt Udviklingscenter nye veje i at komme overvægt blandt børn og unge til livs.

  • Samarbejdsprojekt

 

Et lettere liv har lige nu et tilbud kørende for piger mellem 9-13 år som netop hjælper pigers selvværd. Emnerne som vil komme op er blandet andet sund livsstil og kropssprog. Her ville der også være råd til hvordan man lære at sige fra når man bliver drillet.

Projektet Et lettere liv blev i marts 2015 indtrådt og drager slutning i år 2019.

”Opfordrer alle i Helsingør kommune til, at have det her problem for øje for hvis man arbejder sammen så man bedre knække kurven”

Hanne Hørlyck fortæller, at ”hver femte 9. klasses elev i Helsingør kommune er overvægtig – man har fundet ud af, at kurven er steget og det har været virkelig svært at knække denne kurve selvom man har fået tilbudt både i forhold til bevægelse, kost og livsstils kurser osv. Problematikken er ikke kun i Helsingør men i hele Danmark det som vi er sat i verden for er, at arbejde med hvordan man kan knække den her kurve, hvilket nødvendigvis ikke bare betyder, at man er overvægtig men faktisk er det en konsekvens for det sociale og det psykiske.

”Måden vi arbejder på det er, at vi vil helst ikke tale om skyld og skam er man overvægtig mener vi, at det ikke er nogens skyld” siger Hanna Hørlyck.

Hanne mener også, at man også selv skal gøre noget ved det, f.eks. at overveje mere hvad man spiser. Hanne nævner nogle af de konsekvenser der indgår i, at være overvægtig som lyder på;

”man har større risiko for at udvikle en hel masse følgesygdomme. – Diabetes, hjertekarsygdomme, hjertetilfælde også hvis, at man vejer for meget”.

”Overvægt er et symptom på, at der også er nogle andre ting i vejen og har man overvægt når man er ung så er der ret stor risiko for at det forsætter som voksen” anfører Hanne Hørlyck.

 

Et lettere liv kan kontaktes på tlf.: 41 86 81 94

Email: etlettereliv@helsingor.dk

 

Borgermøde om sundhedshus i 2020-21

Det nære sundhedsvæsen

Planer om et nyt sundhedshus i 2020-2021 i Helsingør. 225 mennesker ankom til det propfulde borgermødet 2016 i Helsingør. Beliggenheden er dog ikke fastlagt endnu men der er tale om, at det nedlagte hospital i Helsingør kan være det nye sundhedshus beslutningen bliver taget i december måned. Sophie Hæstorp nævner de 4 mål til borgermødet som lyder sundhedshuset skal give ”den bedste behandling, effektivt og professionelt, helende omgivelser – bedre kan komme sig og arbejde på tværs”.

 

Artiklen sidst ændret: 10. november 2016 15:40

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018