Unge der dedikerer deres liv til sporten

Af: Nanna-Sarah, Samson og Caroline

På Skolen ved Rønnebær Allé opholder Idrætslinjen sig. En sport iblandt unge som hitter, er fodbold. Derfor ville mange nok mene, at over halvdelen er fyldt med fodboldspillere, men det er umuligt. En hel klasse kan ikke med spillere fra én sport, fordi der kommer kun et bestemt antal unge fra hver sport.

Unge på Idrætslinjen dedikerer sit liv til den sport de går op i. hvis det var på en normal folkeskole, kunne man blive set som unormal, fordi man siger nej til en fest eller lignende fordi man skal tidligt op næste morgen og træne. Derimod er alle ligeså målrette, og yder alt de kan for at følge deres drømme og blive sucesfulde,  i en klasse på Idrætslinjen.

”Det er da nice at gå i en klasse, hvor man ikke er den eneste, der går så meget op i sport. De andre kan relatere til, hvorfor man gider at bruge så meget tid på det” fortæller Maria Konsten, som går i 9. klasse på Idrætslinjen.

Selvom Idrætslinjen er en del af en skole, så prioterer de idræt ligeså højt som det faglige. Tirsdag og fredag morgen er der træning fra klokken 08.00 til 09.30, hvor der efter er normal skoledag. Det gør at eleverne, som har en passion for, at blive bedre har mere tid til træning. ”Det kan godt være lidt travlt med lektier og træning, især når man får lektier fra dag til dag, og man skal træne om aftenen, men det er jo det man besluttede sig for ved at rykke sporten til næste niveau og begynde på Idrætslinjen. Vi har jo typisk klub træning 4 gange om ugen, og hvis vores træningstid ligger i skoletiden får vi fri, så træning bliver rigtigt højt prioteret.” fortæller Mikkel Soelberg, som går i 9. klasse på Idrætslinjen.

Allan Jørgensen, der er leder for Idrætslinjen, fortæller at Idrætslinjen er et sted hvor man forsøger i fællesskab, at støtte hinanden i medgang og modgang i elevernes sportskarierre.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2016 13:19

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018