Unge har delte meninger om kulturen i Helsingør

Af: Kåre Abrahamsen & Kamilla Baumgarten

Helsingør er en hyggelig by, rig på kultur og glæde. Det føles især også af unge, selvom der er delte meninger om, hvad der er godt og dårligt. 

Kultur: De fleste unge viser interesse for byens kulturspækkede steder, såsom Kulturværftet, Ungdomsskolen, mange af museerne og seværdigheder. Ungdomsskolen især, bliver nydt af de unge. At have et sted hvor man kan slappe af, lære nye mennesker at kende og lave sjove aktiviteter sammen, giver et kæmpe tilskud til dem og byens kultur.

Få af de unge viser dog interesse for byens specielle kultur, derimod de sædvanlige ting som den unge alkoholkultur. Unge mener ikke, at der er nogen grund til at opsøge steder som Kulturværftet og biblioteker, da de ikke læser mange bøger.

Grunden til man finder alle disse kulturelle steder i Helsingør, skyldes at kommunen bruger mange penge på biblioteker og kulturtilbud i forhold til andre kommuner. Derudover har Helsingør en rimelig høj turisme på grund af de mange seværdigheder som for eksempel Kronborg Slot. Udover det har Helsingør kommune en god kulturpolitik, der giver mulighed for mange ting. Men de unge er ikke interesserede i seværdighederne, som Kronborg og de fleste museer. Det var heller ikke alle der var interesseret i Kulturværftet. 

På Ungdomsskolen finder man også Idé Kaptajnerne. De tilbyder at hjælpe unge under 25, med at bringe deres idéer til virkelighed. De har hjulpet med mange kulturprojekter og vil altid sige ja til gode forslag. De unge er glade for alle de arrangementer som Ungdomsskolen sørger for. 

– Det er vigtigt, at vi har en kulturpolitik både nationalt og lokalt. Kultur er vigtig for, at vi er oplyste, fortæller Benedikte Kiær.

– Det er vigtigt, at vi fortæller jer, hvad i kommer af, fortsætter Benedikte Kiær.

Helsingør er en af de byer, hvis biblioteker har åbent i lang tid. Dog vælger de unge ikke at bruge det, da de har internettet  til at finde de fleste oplysninger. 

De kulturelle tilbud er nogle af dem, der tiltrækker turister. Turister betyder, at der kommer mere arbejde. Hvis turisterne bliver og overnatter, er det  vigtigt, at der er håndværkere, der kan sætte værelserne i stand en gang imellem. Derfor ville det være godt at holde på de unge, så de kommer tilbage til byen for at bo. Så der kan komme penge til kulturelle begivenheder, som de unge forhåbentlig også er interesseret i.

Det ville give flere penge til flere kulturelle tilbud. Helsingør er blevet nævnt i The New York Times op til flere gange. Helsingør står inde under en artikel om 52 steder man kan besøge fra 2014. Helsingør er også nævnt som et af de steder med billig alkohol. Det kan være et af svarene på hvorfor Helsingør har tiltrukket flere turister, gennem de sidste par år. Dog synes de unge stadig at der mangler flere steder, hvor man kan feste når man er under 16 år.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2016 15:49

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018