Vigtigt sundhedsmøde i Skydeselskabet

Af: Alex David Juhl, Olivia Peña Kristensen og Christian Hjorhøj Stenderup

Den 9. november var der sundhedsmøde i Skydeselskabet, hvor man diskuterede om et nyt sundhedshus, som skal  bygges i Helsingør, og et supersygehus, som bygges i Hillerød.

Sundhed: Kl 16:30 d. 9 november var der sundhedsmøde i de historiske lokaler, i Det Kongelige privilegerede Skydeselskab på Stengade 46. Salen blev fyldt op med mennesker, der ville stille politikerne spørgsmål angående temaet »Syg og hvad så?« Til mødet kunne man spørge politikere og paneldeltagere.

Deltagere:

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen fra Socialdemokratiet
Helsingørs borgmester Benedikte Kiær fra De konservative
Centerchef Margrethe Kusk Pedersen fra Sundhed og Omsorg
Formand for Ældresagen i Helsingør Carsten Lind Olsen
Byråds- og regionsrådsmedlem Per Tærsbøl

Der blev blandt andet talt om et nyt sundhedshus i Helsingør, som formentlig åbner i 2021, og et supersygehus i Hillerød, som formentlig åbner i 2021-22.

Nyt sundhedshus i Helsingør

I 2021 regnes der med at åbne et nyt sundhedshus tæt på det nye fodboldstadion. Sundhedshuset vil være en sammenslutning af det normale sundhedshus og Poppelgården i Snekkersten.

Man har planer for at skabe bedre offentligt transport, så alle kan komme ud til sundhedshuset hvis de har et problem. Man har også en plan for, at hvis du er ældre og er kommet hjem fra hospitalet, kommer der en hjemmepleje hjem til dig 1-2 time efter, og tjekke om du har det godt.

I december måned ved kommunen hvem der skal bygge hospitalet. Når man ved det skal der laves en lokalplan. En lokalplan tager 9 måneder at lave, og derefter begynder opførelsen af sundhedshuset.

Nyt supersygehus i Hillerød

Man regner med, at i 2021-22 åbnes der et nyt supersygehus, som skal ligge i Hillerød. Supersygehuset skal give den bedste behandling, som man kan få fra et hospital, og der håbes, at det har døgnåbent. Man har en plan for at bygge en ny togsstation ved hospitalet, som kommer til at at koste omkring 170 millioner. Selvom det lyder fantastisk har hospitalet også stramme rammer.

Artiklen sidst ændret: 10. november 2016 15:48

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018