Borgmester Benedikte Kiær og Peter Kallermann fra Kallermann Revision overrakte årets Hamlet Talenpris til Ahmad Abed Almahmoud. (Foto: Sandra Odgaard/Think Alike)

Yalla2gether hjælper flygtninge

Af: Aleksa Djordjevic, Noah Haa Sørensen, Taspi Alam og Paprika Vik

Ahmad Abed Mahmoud er en 23 årig Syrisk/palæstinensisk flygtning, som kom alene til Danmark, hvor hans fætter boede i Viborg.

Ahmad Abed Mahmoud fortæller ” jeg flygtede i en container som var på en båd. Containeren var fyldt med mennesker og der var hul i containeren så der kom hele tiden vand ind”. Ahmad Abed Mahmoud siger ”det burde rigtigt tage 8 timer for at ankomme til Tyrkiet men det tog i alt 18 timer’’

Efter de var ankommet til Tyrkiet, siger Ahmad, at de tog et tog videre til Italien, som tog otte dage i alt. Derefter tog de videre til Danmark, hvor han nu bor med sin søster. Han blev flyttet til Helsingør hospital, fordi det var et flygtningecenter og blev meget glad for Helsingør. Han ansøgte om at bo i Vigborg, København og Helsingør, men han blev sendt til Frederiksværk og levede der til at han kunne flytte til Helsingør. Ahmad fortæller desuden, at da han kom til Danmark, oplevede han ikke noget negative fordomme om flygtninge.

Hvordan hjælper Yalla2gether Flytninge?
Yalla2gether er en mentorvirksomhed. Virksomheden hjælper flygtninge med praktiske råd, som hvordan man betaler regninger og vejledninger om, hvordan man skal opføre sig og lære om deres menneskerettigheder i Danmark. Virksomheden lærer flygtningene, hvordan de skal integrer sig i samfundet og lærer dem at leve livet i Danmark.

Hvorfor vandt han en pris for hans idé?
Ahmad Abed Mahmoud vandt Helsingør kommunes iværksætter-pris ”Hamlets talentpris” 2019. Han vandt, fordi han iværksatte denne gode idé for at hjælpe andre flygtninge.

Her ses Ahmad som holder prisen ”Hamlets Talentpris”

Hjælp til Flytninge
Der findes også andre former for hjælp til flygtninge. Frivillignet er en af dem. Frivillignet er en Facebook gruppe, hvor flygtninge også kan få hjælp til praktiske ting, såsom hvordan man bruger et Nem-Id og Netbanken. Frivillignet er et sted, hvor man også kan arrangere begivenheder, som spisearrangement, hvor alle kan komme og spise og tale om deres oplevelser.

Hvad er Yalla2gether
Yallah2gether er en mentorvirksomhed, som blev grundlagt i 2017 og som hjælper Flygtninge med praktiske råd og vejledning. 

Artiklen sidst ændret: 17. januar 2020 11:23

Den gode tone

  • Respekter fællesskabet
  • Overskrid ikke grænsen
  • Vær med og hav det sjovt

Helsingør Dagblad Copyright © 2018